Craig Broksch berättar om läget på Kungsängen

Vem är Craig Broksch?

Vem är du Craig, spelar du golf?
Jag är 35 år, kommer från Australien och har bott och arbetat i Sverige de senaste nio åren. Detta är mitt fjärde år med GolfStar/Unipeg och mitt första på Kungsängen. De föregående tre åren var jag head greenkeeper på Kyssinge. Som barn var jag nog en riktig golf nerd. Vi bodde precis vid en golfbana så jag var ofta där för att spela. Numer spelar jag mer sällan.

Vilka andra intressen har du?
Merparten av min fritid spenderar jag med familjen - mina två fina killar och min vackra hustru. Jag tycker mycket om att titta på ”mina” sporter: Rugby-ligan, golf och andra sporter där Australiensiska lag tävlar.

Hur länge har du arbetat som greenkeeper och vad gillar du mest med jobbet?
Jag började arbeta på en golfbana när jag var 15 så jag har arbetat med detta i nu 20 år. Jag tycker verkligen om detta att det alltid finns nya saker att lära sig och att det i stort sett alltid finns fler än ETT sätt att göra något på. Det betyder ju att man kan testa andra och nya vägar för att kanske få ett bättre resultat. 

Hur mår dina banor nu och hur har de klarat torkan?
Kungsängens banor håller nu bra standard. Vi har kämpat mot sommarens torka, precis som så många andra och nu har vi äntligen fått lite regn vilket verkligen hjälper till. Vi har oftast bra tillgång till vatten men även de vattenmagasinen var vi nyligen tvungna att stänga av p g a förra året och årets torka. Den senaste tidens nederbörd hjälper förstås till och gör att vi kan klara resten av säsongen, särskilt på de ytor dit bevattningen inte når.

Se fler nyheter