Golfa på Rio Real i Marbella

Rio Real Golf & Hotel – Perfekt läge i Marbella!

Rio Real ligger i Marbella, endast 5 minuter från stadens centrum. Den öppnade 1965 och är en av banarkitekten Javier Arana enastående skapelser. Banan är en av de mest kända golfbanorna på solkusten och har åldrats med värdighet mycket tack vare att banskötseln prioriteras högt. Därför är Rio Real ett utmärkt val för den som vill att spela golf längs solkusten.

Golfen och vädret på Solkusten
Banan har 18 hål med par 72, den är över 6 000 meter lång och omgiven av träd, såsom tallar, palmer, casuarinas, olivträd eller cypresser. Banan går längs Rio Real floden, från vilken den fått sitt namn, ända tills den når Medelhavet. Dess fina fairways , fri från allt buller, ger banan en känsla av att vara omgiven av naturen. Hålen nere vid havet är härliga att spela och det gäller även de högst belägna hålen på banan vilka erbjuder en spektakulär utsikt över havet. Vädret på solkusten är bland det bästa i Europa, med 300 soldagar och en medeltemperatur på 20 grader något som gör det möjligt att spela golf året runt.

På anläggningen finns också Rio Real Golf Academy som för närvarande drivs av golfpron Sergio de Céspedes. Här finns det senaste när det gäller tekniska hjälpmedel, allt för att hjälpa dig att analysera din golfswing och utveckla ditt golfspel. I övrigt finns det också bra träningsfaciliteter på anläggningen samt en välsorterad golfshop i klubbhuset.

Men golf är inte allt på Rio Real
Här finns också anläggningens egna boutiquehotell som öppnades 2001. Hotellet är inrett av den berömda inredningsarkitekten Pascua Ortega som satt sin prägel på detta mysiga hotell. Hotellet har 30 rum och sviter med spektakulär utsikt över det 11:e hålet på banan. Panoramautsikt och den vällagade medelhavsmat som restaurangen erbjuder, gör detta till det perfekta valet för dig som uppskattar god mat och dryck. Vill du istället ha något lättare att äta eller bara något kallt att dricka hittar du detta i baren i klubbhuset.På hotellet finns också ett Spa, där du kan koppla av efter din golfrunda. Här finns en bred meny av olika typer av massage eller ansikts- och kroppsbehandlingar. Dessutom finns här en utomhuspool.

Boka ditt golfpaket
Din vistelse bokar du smidigast direkt via Rio Reals egen hemsida. Där hittar du ett nyligen lanserat bokningssystem, som gör det enkelt att boka ditt golfpaket precis som du vill ha det. Besök www.rioreal.com redan idag och boka in din nästa golfresa. Uppge bokningskoden ”GolfStar” i samband med din bokning.

Läs mer om Rio Real Golf & Hotels golfpaket och boka här på hemsidan.

Se film från Rio Real, HÄR>>

Swinga lugnt!

Se fler nyheter