Höstgolfa på natursköna Troia

Höstgolfa på avkopplande och natursköna Troia Golf!

- Naturskönt är det minsta man kan säga om Troia. Beläget på en halvö, format av Atlanten och floden Sado är detta en unik och avkopplande golfdestination som vi rekommenderar alla att besöka någon gång i livet, säger Stefan Brikell, reseansvarig på GolfStar Travel.

Det kan vara svårt att tro att man befinner sig bara några mil söder om storstadsmetropolen Lissabon då man ser sanddynerna sträcka ut sig i Atlantens vågor. Här finns en av Portugals mest populära golfbanor och denna resort har en egen marina. Dessutom är det lite varmare och mer soligt här då de omkringliggande bergen skyddar Troia från regn och kalla vindar, något som gör Troia till ett perfekt resmål under hösten.

Från Troia ser man hamnstaden Setubal på andra sidan viken, vilket är den närmaste storstaden, bara en 15 minuters båtfärd bort. Man tar med fördel katamaranen över bukten och hamnar mitt i Setubal där det finns ett stort utbud av restauranger, barer och affärer. Om man färdas med bil så går bilfärjan cirka 5 minuter bort från hotellet strax efter golfklubben.

Golfen
Troias golfbana är designad av den amerikanske legenden Robert Trent Jones Sr. Här har han skapat en spektakulär skogs- och seasidebana som är en av de mest fascinerande golfutmaningarna i Portugal.I tidningen Golf Worlds ranking av Europas bästa banor brukar Troia ligga högt upp, runt 20:e plats. Greenerna är relativt små med naturligt formade bunkrar som vaktar dem medan fairways är relativt smala och omringade av sanddyner och tallar. De första nio hålen har flera vackra seasidehål och Trent Jones har aldrig saknat superlativ för det jobb han gjorde med Troia som öppnades redan 1980. Hans favorit är hål 3 som även är med på hans 18 främsta favorithål bland alla de golfhål han skapat.

Det som kännetecknar en bra golfbana finner man här på Troia då den är ett verkligt test för låghandicapparen från backtee men faktiskt även en riktig njutning för de mer blygsamma spelarna då den är förhållandevis kort jämfört med många av de andra banorna runt om i världen. Klubbhuset är nybyggt i rustik stil och har en rad förstklassiga faciliteter som: proshop, bar, och restaurang med en stor veranda mot greenen på hål 18. Dessutom erbjuds en utmärkt drivingrange, två puttinggreener och ett övningsområde med två hål designade för närspelsträning.

Boendet
Boendet på Troia är bra, Aqualuz Suite Hotel ligger nere i hamnen och nära fantastiska Meia Beach. Hotellet erbjuder boende i tre separata torn, Rio, Lagoa & Mar, med totalt 301 mycket fräscha rum som betecknas som Studios eller Suites. Här finns förstås både restaurang och bar.

Troia är en egen liten resort längst ut på en halvö, helt unikt i sitt slag – här finns även ett kasino för dig som vill prova lyckan. Från marinan kan man ta en kort färjetur över floden till Setubal som erbjuder ytterligare restaurangalternativ och shopping. En utflykt dit är en härlig upplevelse och har man tur kan man även få se delfiner simma kring färjan, unikt är ordet för Troia!

Läs mer om våra resor och boka din plats direkt via GolfStars hemsida HÄR>> 

 

VÄLKOMMEN!

 

Se fler nyheter