Lumine Beach & Golf Club – Paradiset för golfare!

Lumine Beach & Golf Club – Ett paradis för golfare!


Golfresorten
På anläggningen som är på 170 hektar, finns totalt 45 hål fördelade på tre golfbanor: Lakes (18-hål), Hills (18-hål) och Ruins (9-hål) och två separata klubbhus. Dessutom finns utmärkta träningsområden med två driving-ranger, ett flertal chipping-, pitching- och puttinggreener samt övningsbunkrar. Allt detta gör Lumine Beach & Golf Club till en komplett golfanläggning.

Var och en av banorna ger spelaren en annorlunda golfupplevelse. Inte bara på grund av den utmaning som de utgör utan också för deras olika banlayouter: De 18 hålen på Lakes Course, designad av Greg Norman, ligger helt inbäddade i naturen kring våtmarker och är en utmaning för alla golfare. De 9 hålen på Ruins Course som även dessa är ritade av Greg Norman, slingrar sig mellan arkeologiskt intressanta ruiner. Åå 18-håls banan Hills Course finner du stenbrott, pinjelundar och har en härlig utsikt över havet. De tre banorna utgör därför en härlig mix för dig som gillar att spela mycket och varierad golf under din vistelse.

Lakes klubbhus är beläget på en mycket speciell plats, då det är byggt mitt i våtmarken. Klubbhuset är stort och bekvämt inrett, vilket gör det till en perfekt plats att njuta på, såväl före som efter din golfrunda. Här finns omklädningsrum med både torr- och ångbastu, en välutrustad golfshop samt restaurang ”Hoyo 19” och ett café. Från restaurangen har du en fantastisk utsikt över Lakes golfbana och erbjuder en bred meny med lokalproducerade råvaror. På menyn finns en härlig mix av både kött- och fiskrätter. Allt serverat med både finess och hög servicegrad.

Anläggningens andra klubbhus som ligger vid Hills golfbana har en fantastisk utsikt över omgivningarna, då det är byggt på anläggningens högsta punkt. Även här finner du omklädningsrum med både torr- och ångbastu, golfshop samt en restaurang med en härlig uteterass. Dessutom har detta klubbhus ett gym.


Varför inte ta en paus i ditt golfande och göra något annat under din vistelse?
Passa på och gör ett besök i Salou eller Gambrils som endast ligger 5 respektive 15 minuter från Lumine. Dessa två orter ligger precis vid havet och har härliga stränder, massor med restauranger, cafeer, barer och mängder av små butiker att shoppa i. Här finns också stort utbud av hotell att välja emellan. Vi har valt att jobba med Regente Aragon i Salou, Hotel Monica och TRYP Port Hotel i Gambrils.

Vill du ha lite mer storstad, så ska du göra ett besök i Tarragona. Här finns massor av historia och kultur att uppleva. Naturligtvis erbjuds här även ett rikt utbud av restauranger, cafeer och barer. Varför inte passa på att göra ett besök på ”Mercat Central” som är det stora saluhallen i Tarragona. Denna är belägen i närheten av ”La Rambla Nova” som är den stora shoppinggatan i stan.

Är du intresserad av vin, så är du helt klart i rätt område. I denna del av Spanien finner du många vingårdar. Gör ett besök i ”Priorat” som är ett berglandskap med vinodlingar på mellan 100 och 1 000 meters höjd. Distriktet producerar huvudsakligen koncentrerade, mörka och intensiva rödviner.

Föredrar du istället cava, så ska du besöka byn ”Sant Sadurni d’Anoia”, som av många räknas som Cavans huvudstad. Här kan du exempelvis göra ett besök på ”Codorniu” eller ”Freixenet” som är de största cavaproducenterna och vars viner också säljs på Systembolaget. Vill du istället uppleva en mindre producent, så kan vi varmt rekommendera ett besöka ”Llopart” som redan år 1887 producerade sina första flaskor cava. Denna gård drivs av familjen Llopart och här organiseras rundvisningar, vilket är ett bra sätt att få se vinodlingarna och lära sig mer om hur cavan tillverkas. Du kan välja antingen ”Reserva Tour” som tar ca: 1.5 timme eller ”Gran Reserva Tour” på ca: 2.5 timme. Bägge rundvisningarna avslutas såklart med en cavaprovning. Salud!

Söker du fartfyllda upplevelser, så ska du göra ett besök på ”Port Aventura World” eller ”Ferrari Land”. Två olika nöjesparker med spännande attraktioner för dig som gillar fart och fläkt.

Vill du istället ta det lugnt efter din golfrunda, så rekommenderas Lumine Beach Club. Här kan du koppla av i någon av solstolarna eller de härliga sofforna runt en av poolerna. Beställ något gott att äta eller något kallt att dricka och bara koppla av och njut av utsikten.

Oavsett vad du väljer att göra under din vistelse på Lumine Beach & Golf Club, så vågar jag lova att du vill återvända hit gång på gång. Trevlig resa!

 

Läs mer om och boka din plats på våra Academy Camp-resor direkt HÄR>>.

Se fler nyheter