"Överraskande torr, hård och fin bana"

"Är vädret fortsatt golfvänligt blir det fler rundor"

Du vet väl att GolfStar har fem vinteröppna banor, varav fyra med ordinarie greener? De är: Bromma (provisoriska greener), Gripsholms 6-håls kortbana, Lindö Äng (18-håls fullängds-bana), Sundsta 9-hålsbana (fullängdshål) och Waxholms 9-håls kortbana. På Lindö är ju även restaurangen öppen så att du kan äta Lindös erkänt goda buffé-lunch efter din runda. Observera att det råder vagnförbud på Lindö Äng.
 

Vi mötte Lennart Karlsson, medlem i Huvudstadens GK när han precis hålat ut på Lindö Ängs 18-:e hål idag torsdag.

Hej Lennart, vad tyckte du om Ängs-banan?
- Den var överraskande torr, hård och fin. Det var egentligen bara 17:e hålets fairway som var lite blöt. På alla de andra hålen så blev det riktigt bra studs på utslagen, speciellt när man träffade fairway. Så här års brukar man annars få räkna med näst intill pluggade utslag, men inte nu. Det var även riktigt bra fart på greenerna. Både tees, fairways och greener är riktigt hårda vilket förklarar varför det ibland är svårt att få ned peggen.

Hur mycket spelar du nu under senhösten och vintern?
- Inte så mycket tidigare, men är vädret och banan så här bra blir det mer. Man får klä sig lite varmare än annars, det är egentligen enda skillnaden mot för några veckor sedan.

Har du bokat någon golfresa i höst eller vinter?
- Ja, jag åker till Portugal om två veckor. Det var golfresan som gjorde att jag gick ut och spelade nu i uppladdningssyfte och jag hoppas att vädret fortsätter att vara så här ”golf-vänligt” ett tag till.

Se fler nyheter