Så mår Lindös banor nu

Dave Hickey, Head greenkeeper på Lindö berättar...


Vem är du Dave, spelar du golf?
- Jag är 38 år och kommer från en irländsk by som heter Mallow och ligger nära Staden Cork. Under uppväxten var jag aktiv i alla möjliga sporter och började med golf när jag var 10 och spelar fortfarande. Jag försöker spela 2-3 rundor per vecka på mitt handicap som är 7. Jag är f n singel och mycket av min fritid jagar jag min hund Uno, som är av rasen Lagotto romagnolo. Uno gillar varmkorvarna i Lindös kiosker så det blir mycket ”jaga”... 

Vilka andra intressen har du?
- Förutom golf så spelar jag ”Fussball” (fem spelare per lag) och jag fick nyligen brunt bälte i Brasiliansk Jujitsu efter ett års träning. Jag har haft turen att få resa runt världen en hel del och sett några av de absolut bästa banorna. Förvisso älskar jag att resa, men att smutta på några Guiness-pints på min hemma-pub i Mallow och hälsa på familjen och vännerna hemma är svårslaget.

Hur länge har du arbetat som greenkeeper och vad gillar du mest med jobbet?
- Jag har arbetat som greenkeeper sedan 1998 och gillar verkligen att vara utomhus och känna doften av nyklippt gräs. Kontakten med golfarna på våra banor är också stimulerande eftersom alla spelar banan på sitt eget sätt och därför har sin uppfattning om hur banan ska skötas. Med 30.000 medlemmar och åsikter är det förstås svårt att få alla nöjda, men det är bra att få höra alla synpunkter, bra som dåliga.

Hur mår dina banor nu och hur har de klarat torkan?
- Årets säsong har ökat antalet gråa hårstrån på mitt huvud med först en mycket kall och torr vår (och höst) och därefter 2 månaders mkt blåsiga och torra värme. Lindös greener är nu mycket bra men dessvärre är inte tees och fairways i så bra skick som jag hade önskat. Vi startade i förra veckan ett översådds-program på alla tees och de mest drabbade fairways så nu hoppas vi på en något svalare och våtare höst för att återetablera bra gräsväxt på dessa ytor före vintern. (Det verkar som om Dave denna vecka har blivit bönhörd på väderleksfronten - Red´s anm 😊).

Se fler nyheter