Thracian Cliffs - en av de mest spektakulära golfbanorna

Thracian Cliffs, en toppmodern och lyxig golfresort av allra högsta klass


Upplev ”Cape Kaliakra”
Längs Svarta Havskusten i norra Bulgarien finner vi den natursköna kustremsan ”Cape Kaliakra”.
Här erbjuder vi det allra bästa i golfväg - Thracian Cliffs, en toppmodern och lyxig golfresort av allra högsta klass. Cape Kaliakra har blivit Bulgariens alldeles egna golfkust som med sina tre designerbanor fått det förpliktigande namnet ”The Signature Golf Coast”.Balchick och området härikring är den mer exklusiva delen av Bulgariens Svarta Havskust och här finns inga stora turistorter med gigantiska hotellkomplex likt de längre söderut. Området har en spännande historia och det gamla romerska fortet längst ut på udden Cape Kaliakra är ett välbesökt och intressant utflyktsmål. En annan sevärdhet är palatset och de fantastiska trädgårdarna kring Balchick Palace. Balchick och dess omgivningar har under perioder varit under rumänskt styre och den sista rumänska drottningen ”Queen Marie of Edinburgh” hade Balchick som sin favoritplats.
En promenad i de vackra trädgårdarna med en av de duktiga guiderna är både en fröjd för ögat och en intressant historielektion. Vandring, vinprovning, segling, galleribesök, arkeologiska utgrävningar - Ja, här finns mycket mer att göra, men vi tror inte att ni har lust att Lämna Thracian Cliffs mer än nödvändigt - vi har nämligen valt ut det allra bästa för er, Thracian Cliffs, en magnifik golfresort av allra högsta klass!


Golfbanan
Thracian Cliffs är en spektakulär och unik golfbana. Den är omgiven av den dramatiskt klippiga kusten vid Svarta Havet. European Tours prestigefyllda matchtävling, Volvo Matchplay, spelades här 2013. Från spelarna blev det idel lovord för golfbanan, både vad gäller design och plats. Det är ingen lätt bana och här kan man räkna med att få säga adjö till några bollar, men vi garanterar att banan kommer att lämna ett bestående intryck för alla golfare.Det är svårt att sätta fingret på en tydligt signaturhål, men det 6:e hålet är förmodligen vad de flesta kommer att minnas bäst. Tee är placerad på toppen av klipporna med en fallhöjd på ca 40 meter ner till greenen. Greenen är insprängd i bergväggen och gränsar till Svarta Havet. Hålet mäter imponerande 210 meter från backtee och blåser det lite så kan hålet utmana även den bästa golfaren.


Boendet
Thracian Cliffs håller lika hög standard på övriga faciliteter som på den fantastiska golfbanan. Här bor man i lägenhetssviter som är utspridda kring klubbhusområdet i två delar; Hillside och Marina Village. Rymliga enheter med smakfull inredning som ger en exklusiv känsla.

Våra grundpaket är baserade på boende i den minsta enheten, sviter på minimum 65 kvadratmeter med sovrum, vardagsrum, badrum och ett litet kök. Layouten varierar något men lägenheterna är väl utrustade och håller alla väldigt hög standard. Klubbhuset är resortens hjärta och här finns reception, restauranger och bar samt ett förstklassigt Spa. Thracian Cliffs har också två egna stränder med solsängar, severing och vattensporter.


Vill du prova det allra bästa på Bulgariens golfkust – spela Thracian Cliffs!

 

Läs mer om våra resor och boka din plats direkt via GolfStars hemsida HÄR>>

Se fler nyheter