Lindö Golf

Lindö-anläggningen som är Nordens största golfanläggning ligger i natursköna Vallentuna, 35 km norr om Stockholm

Här erbjuder Unipeg de tre 18-hålsbanorna: Lindö Dal, Lindö Park och Lindö Äng samt en korthålsbana med 9 hål.
Övningsområdena är många och generösa: Den stora drivingrangens utomhusdel har en stor tee med gräsliknande matta. Under tak finns ytterligare ett 20-tal mattor med såväl infravärme som belysning för de mest inbitna. Fem närspelsområden erbjuds, varav två har flera "stationer" för alla typer av in- och närspelsslag. Tre övningsgreener och flera övningsbunkrar gör att du kan öva på vartenda slag du kan behöva i "skarpt" läge.
Du som även gillar att spela tennis kommer att uppskatta våra Björn Borg-banor.

I Lindös stora klubbhus hittar man golfreceptionen. Här kan du hyra klubbor, vagnar och bilar samt utrusta och klä dig med allt du behöver för ditt golfspel. Här hittar du även en rymlig året-runt öppen restaurang med fullständiga rättigheter och Golf-TV, hotell-reception, konferens-faciliteter samt relaxavdelning med spa och bastu. Det mindre klubbhuset till vänster inhyser golfstudio.

Anläggningen har ett hotell med 63 luftiga och moderna rum. För gästspelare erbjuds förmånliga Golfpaket. Många företag förlägger sina "Kick-offer", kurser och större möten hos oss och ofta med golfspel och andra aktiviteter integrerade i programmet.

OM BANORNA

Lindö Dal är en trevlig, varierande och stundtals utmanande 18-hålsbana i hed- och parklandskap. Banans par är 70 och mäter 5 375 meter från gul tee och 4 560 meter från röd tee. Dalbanan ritades av Björn Eriksson och Åke Persson och stod spelklar 1979, vilket gör den till den äldsta av Unipegs alla banor.

Lindö Park är en betagande, omväxlande och kuperad 18-hålsbana med mycket vatten. De första nio hålen präglas av parkkaraktär och har en hel del vatten i spel, andra "nian" är mer av skogskaraktär. Par på banan är 72 och längden 5 675 meter från gul tee och 4 446 meter från röd tee. Parkbanan som invigdes 1984 ritades av Åke Persson och Ture Bruce .

Lindö Äng är en åretrunt-öppen varierande och förlåtande park- och ängsbana med 18 hål i vacker natur.  Banans par är 72 och mäter 5 735 meter från gul tee och 4 640 meter från röd tee. Ängsbanan är ritad av Björn Eriksson och öppnades år 2000.

VISSTE DU ATT

År 2002 var Lindö Park värd för World Celebrity Golf, då bland annat USA´s förre president Bill Clinton var en av många internationella celebriteter som deltog i tävlingen.Som medlem i GolfStar-associerad golfklubb får du tillgång till spel på totalt sexton 18-hålsbanor och fem 9-hålsbanor i Stockholmsområdet.

På Lindö-anläggningen ansvarar Huvudstadens Golfklubb för golfverksamheten och GolfStar för driften.

Läs mer om Lindö Hotell & Konferens här >>

Se aktuella erbjudanden från Lindö Hotell och Konferens >>